blog | werkgroep caraïbische letteren

King Koyeba weer vrij man na straf uitgezeten te hebben voor marihuanabezit

De ‘King’ gaat na celstraf gewoon weer optreden

Fans lijken geen moeite te hebben met handel in drugs

De Surinaamse artiest Lowinzo ‘King Koyeba’ Misidjan is sinds gisteren weer op vrije voeten. De Ware Tijd bericht vandaag, donderdag 13 april 2017, te hebben vernomen, dat honderden mensen en collega-artiesten tot laat in de avond wachtten op het moment van de vrijlating nabij de strafinrichting Santo Boma om de handelaar in drugs een warm ontvangst te geven.

 

De artiest werd in 2016 gearresteerd, omdat hij in het bezit was van marihuana tijdens een auto-onderzoek van de politie.

Koyeba werd gisteren met een limousine richting Paramaribo gebracht waar ook mensen op hem zaten te wachten. De artiest is nu thuis en zegt in een video op social media blij te zijn dat hij weer op vrij voeten is. Hij gaat nu weer hard werken aan muziek voor zijn fans die hem altijd trouw zijn geweest, ondanks hij achter de tralies zat.

‘Te mi de in a studio baka da mo blaas den tune kon’, zei hij na zijn vrijlating in gezelschap van collega’s. In de tijd dat hij vast zat heeft hij ook nieuwe nummers gemaakt. Deze moet hij alleen nog opnemen.

De artiest geeft op 28 april een welkomstshow te Hanna’s Lust veld waar hij met een helikopter naar toe vervoerd zal worden.

[uit De Surinaamse Krant, 13 april 2017]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter