blog | werkgroep caraïbische letteren

Interview met Sylvana Dankerlui

1. Wie ben je, wat doe je? #wiebenjewatdoeje

Sylvana Dankerlui, loopbaancoach, executive coach en levenscoach. Mijn bedrijf Sylvana Dankerlui Coaching bestaat nu bijna vijftien jaar. Ik heb daarnaast in het Onderwijs en in het bedrijfsleven gewerkt als HRM afdelingshoofd. Ik coach mensen door hen bewust te laten worden wie ze zijn, welke talenten ze hebben, wat ze nodig hebben en hoe zij zichzelf kunnen voeden om tot bloei te komen.

 

Ik heb de agave als logo gekozen omdat ik mensen graag prikkel om tot bloei te komen, ook onder soms moeilijke omstandigheden. De agave groeit vooral in droge en semi-droge regio’s van Tropisch Amerika. In Mexico noemt men het ‘de plant van leven en overvloed’. De agave americana heeft een metershoge bloem. De kolibrie is de enige vogel die een snavel heeft om bij bloemennectar te komen waar zelfs insecten niet bij kunnen. De kolibrie is ook de enige vogel die achteruit kan vliegen, de bloem nog eens in ogenschouw kan nemen en dan nogmaals in de bloem gaat of besluit weg te vliegen. Ook het beeld van de reflecterende vogel bij de bloei is passend bij mijn wijze van coachen.

Schrijven doe ik graag. Toen ik in India woonde, had ik een bibliotheek aan huis aangelegd waar vooral kinderen gebruik van maakten. Deze kinderen vertelden mij hun verhalen die ik vervolgens op mijn manier gebruikte voor mijn Yamini kinderboekjes. In India waren er toen geen boekjes met een meisje in de hoofdrol. Ik heb onder de pseudoniem Maria Landvoort een uitgeverij bereid gevonden twee van deze kinderverhaaltjes uit te geven. Een aantal bibliotheken in Nederland hebben deze boekjes aangeschaft.

 

Lees hier verder op Digi Dames#

 

Lees hier verder op

1 comment to “Interview met Sylvana Dankerlui”

 • Erg leuk dat je interview (bij ons verschenen als #DigiDame van de Week) ook gedeeld is in de Werkgroep Caribische Letteren Sylvana!

  #ProudMoment

  Hartelijke groet,
  Cynthia Telting
  Director #DigiDames

Your comment please...

 • RSS
 • Facebook
 • Twitter