blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Fra Fra Sound Big Band in Tilburg

De Fra Fra Sound Big Band speelt met 18 mensen op vrijdag 6 oktober in Studio, Tilburg bij het veertigjarig muzikantenjubileum van Paul van Kemenade.

 

Fra Fra Big Band. Foto Michiel van Kempen

 

Paul van Kemenade is altsaxofonist, componist, organisator van festival Stranger than Paranoia en…hij zit veertig jaar in het vak. Reden voor een feest! Te vieren met fans, muziekliefhebbers, collega’s en andere geïnteresseerden in de intieme sfeer van onze studio. Met indringende en verrassende muziek uit alle windstreken van deze aardkloot. Een enerverend, veelzijdig en avondvullend programma met twee podia in één zaal. Met zeven groepen en diverse dj’s zal de avond tot in de late uurtjes duren!

Met zijn improvisaties en composities vaart Van Kemenade al jaren een eigenzinnige koers, die over landsgrenzen, muzikale genres en disciplines reikt. Voor deze feestelijke jubileumavond heeft de artist in residence tientallen musici uitgenodigd o.a. uit China, Rusland, Brazilië en Nederland. Musici die hem inspireren of met wie hij in het verleden samengewerkt heeft. De avond wordt afgesloten door de achttienkoppige Caraïbische Fra Fra big band, waarna de verschillende dj’s nog genoeg funky klanken laten horen om op te dansen! Vier je veertig jaar Paul van Kemenade mee?

De line-up van deze voorstelling:
Soweto Kinch (GB)
Fra Fra Big Band (SR/NL)
Mariá Portugal – Jasper van ‘t Hof – Paul van Kemenade (BR/NL)
Maya Fadeeva (RU/DE)
Dong Jinming Kwartet (CN)
Peter Beets trio & Stochelo Rosenberg
Vintskevich – Taylor Quartet (RU/VS)
Van Kemenade’s Three Horns And A Bass
Meer weten over de line-up ? Klik dan hier.

de Volkskrant: ***** “Hier wordt muziek gemaakt op het scherpst van de snede.”

NRC: **** “Daytime Sketches is een indrukwekkende terugblik op zijn carrière en biedt nieuwe wegen. In nummers als de schitterende opening ‘Prime Time Serenade’ en ‘Count us in’ hoor je zijn wortels in de bebop. Maar zijn aandacht reikt verder, zelfs tot in de eigentijdse elektronische muziek en Amerikaanse jazz, zoals in het alle grenzen overschrijdende ‘Um Draminha Pro Senhor Incrivel’.”

Paul van Kemenade: “Ik hou van uitproberen, verschillende muziekdisciplines en uitstapjes naar andere culturen. Zowel als muzikant, maar ook als organisator.” Voor het volledige interview, klik hier.

Tip: Paul van Kemenade programmeert als artist in residence op 28 december Stranger than Paranoia, en nog een PaRaDoxaal-concert.

Let op: Hoewel er enkele zitplaatsen beschikbaar zijn, is dit voornamelijk een sta-concert.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter