blog | werkgroep caraïbische letteren

De politie, de politie

door Pancho Samson

Het is bekend dat we in Suriname onder zeer precaire en moeilijke omstandigheden leven, maar dat de politie hun tekortkomingen op eerlijke en correcte burgers wil verhalen is toch wel het toppunt!

Politie in Nieuw-Nickerie

 

Ik word vandaag om 11.48 uur aan de Letitia Vriesdelaan aan gehouden bij een politiecontrole Ik ben 100% voorstaander van politiecontroles, omdat 1- ik altijd al mijn stukken op orde heb, 2- ik mij altijd aan de verkeersregels houd en 3- omdat ik vind dat iedere wegpiraat op deze manier aangepakt moet en kan worden. Dus ik zie al van veraf aan dat de agent op straat staat en ik rij er netjes naar toe omdat ik weet dat bij mij alles in orde is, ik moet in een zijsteegje slaan waar de overige politieagenten zitten en staan om eventueel boetes uit te schrijven. Dus ik keer en rij langszij een politieagent en geef hem al mijn bescheiden, waarop hij aan de agent op straat vraagt waarom ik aangehouden ben, deze antwoord geen seatbelt om…… ik helemaal “flabergasted”, vraag de agent nogmaals, geen seatbelt om? “Meneer de agent ik heb altijd mijn seatbelt om en nu ook!” Ja zegt hij ik heb dat niet geconstateerd, het is mijn collega hier verder op. Dus ik zeg, ik wil hem spreken! Nee dat kan nu niet, zet uw auto aan een kant en gaat u naar de tafel. Ik doe dat, bij tafel aangekomen zijn er nog 5 personen voor mij en kort daarna nog 4 achter mij. Allemaal met het zelfde geen seatbelt om….. Iedereen klagen en boos, ik had wel mijn seatbelt om zeggen ze allemaal, en doen hun beklag bij de agent die de nota’s uit schrijft. Hij zegt nou dan moet u niet betalen en gewoon op parket verschijnen op 24 oktober. Ik werd zo boos waarop een agent die mij uit het verkeer kent de betreffende agent erbij roept en zegt: deze meneer zegt dat hij wel zijn seatbelt om had. De agent kijkt me aan en zegt: nee u had geen seatbelt om….. WTF?
Ik kon bijna bossen. Ik “pancho Samson” zonder seatbelt op straat? Dan kwam ik van einde Johannesmungra straat dwars door de stad naar Tulip en terug via Letitia Vriesdelaan, en nergens gestopt of uit gestapt, dus m.a.w. al die tijd zonder seatbelt? Sorry hoor maar ik rij een Amerikaanse wagen, zodra je je seatbelt niet om hebt blijft hij piepen tot dat je hem omdoet, en die piep is super irritant! Ik vraag de agent, als dat zo is, kunt u mij bewijzen dat ik de seatbelt niet om had? Waarop hij zegt: ik heb het toch gezien….. Wel nu, bij de rechter zal ik verklaren dat die agent een fles blacklabel in zijn hand had, mijn bewijs: ik heb het toch gezien?
Sorry hoor, ik heb alle respect voor de politie en zeker voor de omstandigheden waaronder zij moet werken en presteren, maar ik heb geen druppel respect voor een agent die promotie wenst te maken ten koste van onschuldige burgers. Het blijft zijn woord tegen mijn woord! Ik weet en een ieder die mij kent weet dat ook: ik heb altijd mijn seatbelt om. Al hoe kort de afstand ook moge zijn. Ik zal maar afwachten tot 24 Oktober, kijken of ik daarbij ook mijn verloren tijd en ergernis via de rechter bij de betreffende “lieg-agent” kan verhalen!

on 31.08.2017 at 13:47
Tags:

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter