blog | werkgroep caraïbische letteren

Acteur John Wijdenbosch overleden

ALMERE – Acteur John Wijdenbosch (44), zijn 36-jarige vrouw en kind van vier zijn maandagmorgen overleden na een verkeersongeval op de snelweg tussen Lelystad en Almere. De auto waarin ze zaten kwam door nog onbekende oorzaak in het water terecht. Dat bevestigde een bron aan het persbureau ANP.

 

Foto: YouTube-fragment

De auto werd tegen negen uur lokale tijd ontdekt door een voorbijganger. Hoewel hulpdiensten snel ter plaatse waren, mocht hulp niet meer baten. Brandweerduikers hebben de stoffelijke overschotten uit het water gehaald. Het blijft vooralsnog onduidelijk hoe het ongeluk is gebeurd. De politie wenst nog niet in te gaan op verdere details en wil eerst met de nabestaanden spreken. Donderdagochtend wordt er een officiële verklaring uitgegeven. De Nederlandse politie is dringend op zoek naar ooggetuigen.

“Een Surinaamse ster is er niet meer. John was echt een van mijn favoriete BS-ers in Suriname Beken(d)t. Hij was echt supporting en heeft me ook een enorme peptalk gegeven waar ik nog vaak aan denk! R.I.P. brada!! Krakti voor alle nabestaanden!”, schrijft fotograaf Raoul Neijhorst op zijn Facebookpagina.

De in Suriname geboren acteur werd midden jaren negentig bekend door de Nederlandse televisieserie Fort Alpha. Ook was hij onder meer te zien in de film en de tv-serie Costa! Wijdenbosch speelde daarin de rol van Björn. Daarnaast speelde hij in de populaire komedieserie Shouf Shouf!. Ad.nl/ANP

[uit de Ware Tijd, 29/05/2017]

 

 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter