blog | werkgroep caraïbische letteren

24e Kinderboekenfestival Aruba 2016

De auteur van de bekende series Koen Kampioen en James Blond, Fred Diks, heeft dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk geschreven ‘Superoma in coma’. Voor het laatste deel in de Koen Kampioen-serie ‘Goud op Aruba’ was Diks op bezoek op Aruba. Illustraties zijn van Arubaanse kunstenaar Rudyomar Leysner en uiteraard is het boek vertaald in het Papiamento. Het is een omdraaiboek in Nederlands en Papiamento. De vertaling is verzorgd door beёdigd vertaler Lilian Semeleer.

Omslag Super wela -red.

Superoma in coma / Super wela den coma – De familie van Stan, moeder, zus, de superoma en opa zijn op Aruba komen wonen. Stan wil een supervette spreekbeurt maken en besluit over zijn Superoma en Superopa te vertellen. Hier scoort hij goed mee. De opa van Stan haalt een grap uit met oma. Oma schrikt zo erg dat ze in een coma raakt. Stan en zijn zus moet alles uit de kast trekken om oma uit een coma te halen.

Het kinderboekenweekgeschenk is gratis verkrijgbaar bij de lokale Arubaanse boekhandels bij een aankoop van minimaal 25 florin.

24e Kinderboekenfestival op Aruba: Opa y Oma, conta mi y inspira mi – Het Kinderboekenfestival wordt dit jaar gehouden van 28 oktober tot en met 4 november. Op de basisscholen en in de bibliotheek vinden allerlei activiteiten plaats. Auteurs uit Nederland, Suriname, Curaçao, St. Maarten en Bonaire zullen de hele week aanwezig zijn om de kinderen te vertellen over boeken en over lezen.

Het thema van het Kinderboekenfestival Opa y Oma, conta mi y inspira mi (Opa en Oma, vertel en inspireer mij) sluit aan bij het thema en het motto van de Nederlandse Kinderboekenweek 2016: Opa’s en oma’s: voor altijd jong! Op Aruba worden opa’s en oma’s in ere gehouden en zal er door de organiserende commissie van de Biblioteca weer een mooie Caribische draai worden gegeven aan dit rijke thema.

3e Kinderboekgeschenk van Levendig Uitgever voor Aruba –  Ieder jaar wordt er speciaal voor de kinderen op Aruba een nieuw boek geschreven. In 2014 schreef Charlotte Doornhein het boek De roep van de shoco/E gritu di e shoco  met illustraties van Sheila Werleman. Een reu… reu… reuzenslang/Un co… co… colebra grandi was het prachtige prentenboek van Curt Fortin en illustrator Mariëlla van de Beek.

 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter